Sentència definitiva per el Castell d’Alaró

La secció quarta de l’Audiència Provincial de Palma ha emès una sentència mitjançant la qual desestima el recurs d’apel·lació interposat per Lorenzo Ordinas contra una sentència del passat mes de novembre de 2009 del jutjat de primera instància número sis d’Inca que atorgava la raó a l’Església catòlica en el conflicte de propietat que manté aquesta institució amb la família Ordinas respecte a determinades edificacions situades en el cim que alberga el castell d’Alaró.

En una vista d’apel·lació contra la resolució judicial del jutjat d’Inca celebrada en l’Audiència el mes passat, la representació dels Ordinas va reclamar la propietat dels edificis de sa Taverneta i s´Obra Nova (usats actualment com a bar i habitacions de la hostatgeria), els estables, la torre-garita, les condícies i un magatzem. En aquella sessió, la família *Ordinas va qualificar de “espoli” la inclusió que ha fet el Bisbat de Mallorca dels terrenys i edificis adherits al *Oratorio del castell d’Alaró, per la qual cosa va demanar la nul·litat registral de l’Església sobre els citats edificis.
La sentència de l’Audiència que desestima el recurs dels *Ordinas argumenta que la família que reclama la propietat d’aquests edificis no ha presentat proves que recolzin la seva reivindicació.

La fallada, que confirma l’anterior sentència i imposa les costes a la part demandant, determina que no existeix una “doble inmatriculació” dels edificis, tal com sosté Ordinas, ja que la part demandant “no prova” que és la propietària dels immobles. La sentència aclareix que la porció de terreny reclamada per *Ordinas “no va formar part de la finca És Verger”, pertanyent a la família.

SentènciaSentència

Deixa un comentari