Sinde cerca ‘solucions’ per al Castell d’Alaró

La ministra espanyola de Cultura, Ángeles González-Sinde, va reconèixer ahir que el seu departament no preveu, de moment, els doblers promesos l’any passat per a la reforma del Castell d’Alaró i per al Museu modernista de Can Prunera, però es compromet a “trobar solucions”. Així ho explicà el senador Pere Sampol, després de la compareixença de la titular espanyola a la Cambra alta. El senador del Bloc interpel·là González-Sinde per “no complir els compromisos de despesa plurianual” signats l’any passat i que preveien un milió d’euros per a la reforma del Castell d’Alaró (a repartir en cinc anys) i 600.000 euros més per a l’Ajuntament de Sóller en concepte de la rehabilitació de Can Prunera.

La ministra espanyola respongué que aquests compromisos, referits a les plurianualitats, “són només indicatius als pressuposts però no obliguen”, cosa que deixà palesa la no-aportació de Madrid, de moment, per a aquests dos béns. Tot i això, Ángeles González-Sinde encoratjà el senador Sampol a tornar a presentar dues esmenes als pressuposts del 2011 per tal que es prevegin ambdues quantitats, “amb el compromís que aquestes s’aprovarien”, afegí Sampol. Si els comptes són vetats al Senat, la ministra “s’ha compromès a cercar solucions”, a través d’altres vies, afegí el senador. Cal recordar que ambdues partides s’aprovaren l’any passat arran d’una esmena de Sampol a la cambra alta.

Deixa un comentari