Un castell encara a mig bastir

un castell a mig

El Consell de Mallorca, l’Ajuntament d’Alaró i la Fundació es mostren indignats si no arriben els doblers de Madrid.

“Això és una falta de respecte pel que fa a les Illes Balears, un exemple més del que sol fer Madrid amb nosaltres”. Així de contundent es mostrà ahir el conseller insular de Cultura i Patrimoni, Joan Font, sobre la partida ‘fantasma’ per a la restauració del castell d’Alaró. De moment, el Govern estatal no ha previst cap consignació per a la rehabilitació de la fortificació, uns doblers que ascendeixen a 240.000 euros i que l’any passat l’Estat es va comprometre a pagar durant quatre anys. “M’agradaria creure que és un error i que aquests doblers apareixeran, almenys nosaltres continuarem defensant-ho”, afegí Font en referir-se al senador Pere Sampol, que fou qui l’any passat presentà l’esmena als pressuposts generals.

En concret, els doblers promesos per Madrid per restaurar el castell d’Alaró (de titularitat estatal) arriben al milió d’euros a repartir en quatre anys. “La primera partida de 200.000 € es va fer efectiva al Consell, però aquesta segona no es reflecteix enlloc”, afegí el president de la Fundació Castell d’Alaró, Mateu Marcús, artífex juntament amb Sampol de l’esmena als pressuposts. Marcús afegí que amb el milió d’euros, el Consell havia previst un projecte de rehabilitació dividit en cinc fases i que ara no es pot aturar. “La primera, que afecta a la porta d’entrada i la part central no s’aturarà”, recordà Font, mentre que Marcús alertava que el castell necessita “mà de metge urgent”.

També ben contundent es mostrà el batle d’Alaró, Joan Simonet. “Què volen, que hi deixem les bastides a mig posar?”, digué indignat. “Els compromisos s’han de complir, si no són uns poques vergonyes. Ja sabem que Madrid està molt enfora”, prosseguí. Per altra banda, Joan Font alertà ahir la presidenta del Consell de la delicada situació perquè reclami una “rectificació” als companys de partit a Madrid.

Deixa un comentari